Meghan Trainor, Pitbull en Shostakovich

zondag 2 juli 2017 11:30

Meghan Trainor, Pitbull en Shostakovich

HERVELD - Op zondag 2 juli is er bij Museumboerderij Den Tip in Herveld vanaf 11.30 een gezellig buitenconcert door muziekvereniging Sint-Willibrordus.

Zoals al jaren is dit concert gratis toegankelijk en is er koffie, thee en limonade verkrijgbaar met een ovenheerlijke appelflap, gebakken door de vrijwilligers van de boerderij. De muziekvereniging zal een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen: onder andere bekende popnummers van nu en een aantal jaren geleden, klassieke muziek en frisse marsen komen voorbij. Ook zullen het jongerenorkest Future en de samenspeelgroep een deel van het programma verzorgen.

De samenspeelgroep bestaat uit de jongste leerlingen van de muziekvereniging. Zij hebben pas sinds een jaar muziekles en repeteren elke week samen, naast hun eigen individuele les. Nieuwe leerlingen zijn altijd welkom: iedereen, jong (vanaf groep 5) of oud, mag zes weken lang gratis uitproberen of een muziekinstrument leren spelen iets voor hem of haar is. Ook ervaren muzikanten kunnen overigens zes weken gratis meedoen.

Dit jaar is de slagwerkgroep bij het buitenconcert helaas niet aanwezig; zij zijn sinds een aantal maanden intensief aan het oefenen met zogenoemde 'boomwhackers'. Het resultaat van deze repetities kan men tijdens het najaarsconcert in november komen beluisteren. Iedereen die het een uitdaging vindt om met deze buizen muziek te leren maken, is welkom om mee te komen oefenen. Meer informatie is te verkrijgen via willibrordus.ha@gmail.com. Door de overkappingen gaat het concert overigens altijd door, weer of geen weer.